De Pameijer Niemand Minder Sessieband

In 2011 kwam de band voor het eerst bij elkaar om een paar popnummers in te studeren voor een optreden op het Niemand Minder Congres dat door Pameijer dat najaar werd georganiseerd in de Van Nelle Fabriek. De deelnemende muzikanten deden dit in het kader ‘van thuisblijven naar je dag besteden’. Een 3-jarig project om cliënten passende dagbesteding te bieden, individueel maatwerk te realiseren. Onder andere door dagdelen dagbesteding te substitueren naar een zinvolle activiteit.

En wat is voor een band zinvoller dan op te treden? Gemiddeld 1 keer per maand speelt de band voor een heel divers publiek. Afgelopen maand bij de viering van het 30-jarige bestaan van AC Vlaardingen, maar ook op een trouwfeest, een poppodium of een Opzomer-burendag is de band te horen. Het repertoire is even divers, allemaal bestaande nummers (kan echt van alles zijn!) die soms met een geheel eigen twist maar altijd wel met hetzelfde aanstekelijke enthousiasme ten gehore worden gebracht.

Na 12 jaar blijft het idee van een inclusieve band die muziek maakt voor een breed publiek nog altijd mooi. Dat willen we niet verloren laten gaan. We blijven de band onder de aandacht brengen van geïnteresseerde cliënten. De band kan voortbestaan als deze muziekactiviteit kostendekkend is met behulp van indicaties voor vrije tijd of dagbesteding. Niet alleen vanuit Pameijer maar ook van andere organisaties zijn mensen welkom om zich aan te melden om deel te nemen. Daarnaast bestaat de band ook uit een aantal ervaren muzikale vrijwilligers die meespelen en de band muzikaal coachen.

Een betere plek dan KOFA, waar de band iedere maandag middag gebruik mag maken van het podium om te oefenen, kun je je als oefenplek niet indenken. Met een backline met alles erop en eraan maken, inclusief lichten en PA, maken de sfeer en setting het tot veel meer dan een gewone oefenruimte. Graag willen we daar in de toekomst op gezette tijden open band-repetities gaan organiseren, waar geïnteresseerden kunnen langskomen om te kijken en luisteren tijdens een bandrepetitie.

De band is altijd in ontwikkeling, met momenteel 5 zangeressen, één zanger, een toetsenist, 3 gitaristen, een drummer en een bassist. En omdat Niemand Minder is, maar Iedereen Meer, is er altijd een warm welkom voor nieuwe deelnemers.

 

Voor verdere informatie over de band of als je belangstelling hebt om deel te nemen kun je mailen naar Mark Paauwe (mark.paauwe@pameijer.nl)

Aan